Велислав Вуцов даде поредната си пресконференция монолог, този път след загубата от Локомотив (Пловдив) с 1:2 в осминафинал за Купата на България. "Канарчетата" отпаднаха, след като първият двубой завърши 1:1. В последните дни Вили Вуцов постоянно е спряган за напускане от "Ботев", като преди двубоя му бе гласувано доверие. След поражението днес отново се заговори, че наставникът може да бъде сменен.

"Фактите са такива, че футболът е на голове. Когато създаваш голови положения, играеш добре организирано, изпускаш и съответно, когато правиш елементарни грешки пред собствената врата - губиш. Оправданията, коментари и анализи, когато си загубил, са излишни. Фактът е, че нашият отбор игра добре на фона на състоянието, в което се намира. Имаме страшно много контузии, много проблеми. Без да звучи като оправдение мога да кажа, че напрежението оказа влияние. Ако има някакъв уред за напрежение за съблекалнята, той щеше да отчете горна степен. Странични фактори влияят негативно на ситуацията в клуба", допълни Вуцов.

"Имаме спадове, при по-сериозен натиск се огъваме, мек отбор сме. Фактът, че Локомотив изравни една минута след нашия гол обяснява това, което казвам. Еуфорията от гола ни заблуди да не може да издържим на този натиск. Ако смятате, че аз съм причината и ако се анализира, че този отбор може повече, ще си понеса последствията. Аз дойдох в "Ботев" с голямо желание, хвърлих се в студена и дълбока вода. Не съм се предал, но някои неща, които се случват напоследък...Това напрежение, това непрекъснато нещо, което се случва...Моето мнение е, че някакви анализи трябва да се направят на края на сезона", каза още треньорът на "Ботев".

"Предаден?! Понеже много се спекулира и се говори за напрежение и бойкот. Ако има бойкот или каквото и да е нежелание, днес видяхте футболисти, които играха през цялото време. Снощи имах разговор с всеки един. В очите на всички обаче видях страх, защото всеки един е подложен на някакъв страничен натиск. Сега мога да кажа и "Б", "В" и до "Я". Но смятате ли, че ако го направя, ще падне напрежението", завърши Велислав Вуцов./БЛИЦ

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите