Бившият треньор на „Левски“ Велислав Вуцов коментира ситуацията на "Герена" и промените след идването на Славиша Йоканович.

„Всички виждат на какво прилича „Левски“ в момента. Отборът не играе добре, няма нужната класа и качество. Лошото е, че въобще не се напредва. Очаквах, че след смяната на спортно-техническия щаб и идването на Наско Сираков ще има подобрение. Най-малкото в един елемент – дали играта в защита, в средата на терена, в нападение, било то в резултатите. Някой, ако каже, че вижда някаква промяна при Йоканович, значи лъже. Може би има малка, но към по-лошо. Воденето му на мача не беше удачно, нито смените. „Левски“ игра 60 минути с човек повече и имаше голямо психологическо предимство, но с напредване на времето ставаше все по-беззъб“, коментира Вили Вуцов в интервю за „Тема спорт“.

„Лошото е, че повече почва да се набляга на приказката, че няма добри играчи. Аз мисля, че тези футболисти имат по-голям потенциал. Не може миналата година да бяха на 10 минути от титлата, а сега отборът да лъкатуши така. Колкото и да се твърди, че не става с тези играчи, не мога да се съглася. Ако трябва малко „на юруш“ да се играе, ако не може с друго, поне малко повече емоция, дисциплина и колектив да се вкара. Една точка на „Герена“ не топли никого“, допълни Вуцов.

„Ако отборът продължава да се развива в тази посока, ще бъде много трудно да се спечели каквото и да било. Ясно е, че Левски трябва да покаже друго лице. Нужен е някакъв облик, било то да се играе силово или много дефанзивно. В момента обаче нито напред, нито назад, нито сила има, а ние си говорим, че няма класа", смята Вили Вуцов.

„Лудогорец и „Ботев“ Пловдив са с класа над останалите. Литекс, Берое, Локомотив Пловдив са равностойни. Не вкарвам ЦСКА в тази графа, защото те са катастрофа. След като четири мача не могат да бият, какво да ги коментираме. Доста по-слаби са от „Левски“. Освен в ЦСКА безобразно слаби чужденци има и в другите отбори. На моменти, като ги гледам, дори си търкам очите, трябва да си слагам е 3D очила да видя какво играят“, коментира още наставникът.

Вуцов коментира и словесната престрелка преди време между Станимир Стоилов и Иван Вуцов: „Ще му кажа само едно на Мъри, защото ми стана болно като нападна баща ми. Той твърди, че „Левски“ е изпуснал участие в два пъти в Шампионската лига, а това няма как да се случи, като е бил на 16 точки зад ЦСКА. В този турнир се играе като станеш шампион, а при положение, че имаш такава разлика от лидера, не знам как ще стане. Когато аз поех „Левски“ беше в много тежко положение. Моят отбор с всичките му перипетии и кривини обаче стана шампион с Емил Велев. Същият този тим, който аз селектирах. Моето присъствие в „Левски“ беше кратко, но положително.“