Бившият треньор на Славия и “Левски” Велислав Вуцов е основният фаворит за нов селекционер на младежкия национален тим. Това съобщиха за в."Сега" хора от обкръжението на специалиста, който в момента е без работа.

Договорът на досегашния наставник на младежите Михаил Мадански изтече след края на европейските квалификации, в които отборът претърпя провал. На треньора няма да бъде предложен нов контракт не само заради резултатите, но и заради критиките, които отправи към селекционера на мъжкия тим Любослав Пенев. Мадански бе недоволен от факта, че за мач без значение на А отбора (последната евроквалификация с Чехия) Пенев повика Симеон Славчев, който е основна част от състава на младежите.

Досега за основен претендент за селекционер на втория по важност отбор бе сочен Методи Деянов. Бившият футболист на ЦСКА водеше юношите до 17 години, а преди това е работил в детско-юношеската школа на родния си клуб. Пречка пред Деянов е фактът, че той не притежава нужния за поста лиценз Про, а има само лиценз А. През пролетта обаче бившият халф може да се запише на курсове за придобиване на сертификата и така проблемът щеше да отпадне.

В БФС са обсъждали вариантите и кандидатурите на двама други специалисти - на Емил Велев, който след освобождаването му от Локомотив (Сф) е без работа, и на селекционера на юношите до 19 г. Александър Димитров. В крайна сметка обаче най-вероятно ще бъде избран Вуцов-младши, чиято кандидатура трябва да бъде утвърдена на първото заседание на Изпълкома на БФС след Нова година.