Велислав Вуцов коментира пред БЛИЦ раздялата си с Царско село. Той изкара на поста само двайсетина дни, тъй като под негово ръководство тимът не успя да влезе в Първа лига, губейки баража от Дунав 1:2.

По-рано днес официално бе съобщено, че има треньорска рокада, а на горещия стол се завръща Никола Спасов.

„Ще бъда прям и директен към вас. Разделихме се по взаимно съгласие. Нито съм уволнен, нито съм подал оставка. Целта беше да вкарам тима в елита. Не успях, макар че в трите мача, в които водих Царско село, отборът живна. Това обаче не беше достатъчно. Няколко дни по-късно с боса Стойне Манолов седнахме да уточним концепцията за следващия сезон във Втора лига. Не постигнахме обаче консенсус по нито една гледна точка. Не ме питайте по кои – по всички. Имаше разминавания между моите и неговите виждания. И по цивилизован начин се разделихме, без да е имало скандали и разправии. В това съм категоричен. Оставам с най-добри чувства към клуба и Стойне Манолов. Оставаме си приятели.

Най-важните хора в един клуб са собственикът и треньорът. Когато те имат различни разбирания, е напълно нормално този, който е на по-ниското стъпало в йерархията, да си тръгне. Това е истината!”, категоричен беше Вили Вуцов пред БЛИЦ.