Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов хвърли вината за равенството срещу Пирин (0:0) върху съдията Станислав Тодоров. Според него „сладуранкото” Тодоров е имал конкретна задача в мача, която е била да „подготви” Славия за предстоящия мач в следващия кръг срещу Левски. Самият Вуцов бе изгонен на трибуните от рефера, което означава, че няма да може да води своя отбор в софийското дерби.

“Ако този красавец от Шумен (Станислав Тодоров) беше изгонил още двама-трима футболисти, пак щяхме да се опитаме да спечелим. Искахме да запазим временната позиция и да сме близо до първите 5. Не се получи, съжалявам за което. В България нещата стават трудно по нормалния път. Този човек в жълто днес на терена имаше задача, вие си преценете каква. Всичките ни играчи бяха декорирани, моето поведение също не беше най-доброто, но той ме изгони в 90-ата минута, за да ни подготви за следващия мач. Вие сте сами съдници, гледайте, аз също ще гледам и със сигурност ще намеря поне 50 ситуации с тенденциозност, която не беше в посока Пирин, а в посока срещу Славия”, избухна Вуцов.

“Не се предаваме, в никой случай не можем да кажем, че ще играем за купата. Противниците също могат да направят два равни мача, зад нас има отбори на точка-две като Черноморец, Черно море, Пирин, Миньор Перник, ние трябва да си браним позицията. Не оспорвам червения картон, но имаше 2-3 фрапантни ситуации. В последните 20 минути този сладуранко ни спря няколко добри атаки и свири несъществуващи фаулове”, допълни Вуцов.

“Тежък мач и за двата отбора, лош терен, цяла седмица беше изключително тежко. Аз благодаря на всички хора от персонала на Славия, че направиха всичко възможно да ни дадат добри условия за футбол. Много усилия вложиха всички, жалкото е, че всичко беше в една единствена посока да спечелим мача, а не успяхме.

Знаехме, че нашият отбор трудно играе на тежки терени, този терен не отговаря на стила на игра на нашия отбор. Съжалявам, че там, където имахме възможност да играем по нашия начин не се получиха по най-добрия начин нещата. Не допуснахме сериозни пропуски до нашата врата, особено първото полувреме. Накрая на мача с 10 човека гостите имаха 1-2 ситуации, които бяха плод на наши недоглеждания”, завърши треньорът./БЛИЦ