Велислав Вуцов приключи кариерата си като треньор в "Ботев" (Пловдив). Наставникът бе уволнен след отпадането от Локомотив (Пловдив) за Купата на България. "Жълто-черните" паднаха от големия си съперник с 1:2 и напуснаха надпреварата. Вуцов си тръгва от Пловдив след почти пет месеца. Той пое тима на 14 юли, след като Любослав Пенев бързо напусна след финансовите проблеми с основния спонсор. Вили Вуцов записа общо 22 мача начело на тима от лятото до този момент, от които 9 победи, 4 равенства и 9 загуби. Равенството в цифрите показва и това, което демонстрираше "Ботев" през тези пет месеца под ръководството на Вуцов - силни и слаби мачове, върхове и спадове и обща колебливост.

Велислав Вуцов дебютира в изключително тежка ситуация, когато почти всички играчи се разбягаха заради финансовите проблеми. Първият мач на треньора бе в Лига Европа - срещу австрийския Санкт Пьолтен - победа с 2:1. На реванша обаче втородивизионният тим спечели с 2:0 и в първото си историческо участие в Европа отстрани родния тим. Така скоропостижно приключи евроучастието на "Ботев" и Вили Вуцов.

В "А" група "Ботев" показа, че не е за отписване и подценяване. Стартът бе повече от обещаващ - победи над Локо София и Черно море, равен като гост срещу Берое. Някъде в средата на месец септември "канарчетата" напомниха за себе си - издънка като гост на Марек в Дупница, по-късно и загуба от Локомотив София в столицата. И като потвърждение за колебливото представяне ето ги и следващите резултати - победа над Славия в София и над Литекс в Ловеч. Това обаче бе последният светъл лъч при "жълто-черните". Последва загуба от "Левски" с 0:3, от Славия със същия резултат и отпадане от турнира за Купата. Като прибавим постоянното напрежение и намеса на странични фактори, които са причина за треньорските смени в "Ботев" в последните две години, бъдещето на Вуцов бе ясно - раздяла.

Велислав Вуцов начело на "Ботев"
В "А" група - 17 мача, 7 победи, 3 равенства, 7 загуби, г.р. 23:25
Купа на България - 3 мача, 1 победа, 1 равен, 1 загуба, г.р. 6:3
Лига Европа - 2 мача, 1 победа, 1 загуба, 2:3
Общо всичко мачове: 22 мача, 9 победи, 4 равенства, 9 загуби