Наставникът на дублиращия отбор на "Ботев" (Пловдив) Петър Пенчев е новият старши треньор на представителния тим на "жълто-черните", обявиха от клуба чрез съобщение на официалния сайт. Той ще води "канарчетата" в оставащите два мача до края на календарната година, като съществува възможност да остане начело на "Ботев" и след Нова година. Дебютът на Пенчев ще бъде тази неделя в домакинството на Хасково от 14:00 часа. Специалистът ще води "Ботев" и при гостуването на Лудогорец в Разград на 14 декември (неделя) от 12:30 часа.

Пенчев наследява треньорския пост от Велислав Вуцов, който бе освободен след поредицата от незадоволителни резултати. "Ботев" беше елиминиран вчера от Локомотив (Пловдив) на 1/8-финалите за Купата на България след загуба с 1:2 в Коматево. Отпадането доведе до раздялата с Вуцов. Треньорския щаб по собствено желание напуска Антон Велков. Всички останали специалисти от екипа на Вуцов остават да работят с новия старши треньор.

Първата тренировка на "Ботев" под ръководството на Петър Пенчев е в петък от 14:00 часа на базата в Коматево.

БЛИЦ вече съобщи, че Александър Димитров е един от вариантите за нов треньор на "канарчетата". За "Ботев" се спрягат още Светослав Тодоров и Стойчо Стоев.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите