Треньорът на „Ботев“ (Пловдив) Велислав Вуцов готви изненади за предстоящия днес домакински мач срещу Литекс. Двубоят от 4 кръг е от 18:00 часа в клубната база на „канарчетата“ в Коматево.
 
Вуцов планира да пусне в игра новите попълнения Александър Колев (нападател) и Лъчезар Балтанов (халф), както и голаджията Юнес Хамза. Тримата най-вероятно ще започна като резерви, но през втората част ще се появят на терена и ще бъдат жокерите на треньора.
 
Наставникът на Литекс Красимир Балъков се колебае дали да пусне в игра привлечените през лятото от ЦСКА Омар Косоко и Джаксън Менди. Косоко започна като титуляр срещу Берое в предишния мач, но в 60-ата минута беше заменен от Милчо Ангелов, който малко след това вкара гол.
 
Менди беше резерва срещу Берое заради скандал в съблекалнята. Според информациите той се е сбил с преминалия вече във Фулъм Николай Бодуров и други от тарторите в тима. Менди още няма официален мач за Литекс в „А“ група, тъй като в първите два кръга беше наказан.
 
2_13.jpg„Ботев“ (Пловдив) – Литексlit.jpg
 
Днес от 18:00 часа
базата на „Ботев“ в Коматево
Съдия: Цветан Кръстев
 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
„Ботев“ (Пловдив): М. Иванов, Й. Христов, Пл. Николов, Р. Колев, Филипов, Иршак, Огнянов, Б. Васев, Чунчуков, Вандер, Ив. Цветков
Контузени: няма
Наказани: няма
 
Литекс: Винисиус, Стр. Попов, Ил. Миланов, Менди, Божиков, П. Златинов, Н. Колев, Асприля, М. Ангелов, Ваюши, Джордан
Контузени: няма
Наказани: няма
 
Баланс: 16 мача, 6 победи за „Ботев“ (Пловдив), 4 равенства, 6 победи за Литекс, г.р. 18:18