Пловдивският VIP Dent спечели Шампионската лига на България по минифутбол още при първото си участие в надпреварата. Организираната от Българска Асоциация по Мини Футбол финална четворка на игрищата в курортния комплекс Слънчев бряг противопостави шампионите на Кюстендил, Стара Загора, Кърджали и Пловдив.

Представителят на най-успешната мини футболна лига в града под тепетата - Градска Футболна Лига, успя да отнесе конкуренцията и да спечели заслужено престижния трофей.

Тридневната надпревара стартира отлично за VIP Dent, които в първата среща биха с 4:1 коравия отбор на Феста от Кюстендил, който имаше в редиците си бившият нападател на "Левски" Еньо Кръстовчев и колегата му от ЦСКА Евгени Йорданов.

В същото време старозагорския Ремиза отвя Байкал (Кърджали) с 5:2. Това подлъга пловдивчани, което доведе до сериозно подценяване на кърджалии, с което протоколният на пръв поглед двубой за малко да се превърне във фиаско за "черно-белите". Все пак индивидуалната класа на Иво Гешев (VIP Dent) измъкна отбора, с изравнително попадение за крайното 1:1.

Последва мач между Феста и Ремиза, завършил 3:2, с което на практика старозагорци бяха лишени от титлата в Шампионската лига. Така с точка преднина преди последния двубой, всичко в крайния изход на надпреварата бе в ръцете на пловдивчани.

В последния ден на финалната четворка първият мач беше между Байкал и Феста. При победа кюстендилци запазваха шансовете си за титла, но не така мислиха техните съперници. След като бяха надиграни в по-голяма част от двубоя, все пак "сините" от Кюстендил успяха да стигнат само до равенство - 3:3. Така в последната среща, превърнала се във финал, пред момчетата от Стара Загора имаше само една перспектива - победа или всеки друг резултат ги пращаше на трето място в класирането. Разбира се, тази победа трябваше да бъде за сметка на VIP Dent, но пловдивчани показаха, че са сериозен отбор и след перфектна игра и тотална доминация успяха да надиграят и победят старозагорци с 2:0.

Материализирането на преднината се осъществи с две попадения на Димо Станков, което му донесе приза "Звездата на турнира", даваща се на най-полезния играч във финалната четворка.

След две победи и един равен, и без загубен двубой в целия елиминационен цикъл на Шампионска лига, VIP Dent стана третият шампион на България по мини футбол на БАМФ.

Досега победители са ставали старозагорския Верея и столичния Хъшове. По традиция наградата за шампионите в надпреварата е да представляват България на европейското първенство по мини футбол, организирано от European Minifootball Federation, което през 2013 година ще се проведе в Гърция, на остров Крит през октомври.