Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев направи интересно изказване след днешното заседание на Изпълкома. Той директно заяви, че у нас се уговарят мачове. Шефовете на родния футбол се събраха, за да обсъдят промени в правилниците за първенствата и турнирите и статута на играчите.

Фурнаджиев призова футболистите да си признаят, че у нас има “черно тото”. И не да го правят анонимно, а да отидат в БФС и да алармират за конкретни случаи.

“Винаги сме подканяли състезатели да сигнализират, ако има нещо. Време е и ние да разкрием един уговорен двубой. За мен е парадокс толкова футболисти и ръководители да уговарят мачове и да не може да разкрием поне един”, заяви шефът.

Така той потвърди, че в БФС се знае за наличието на “черно тото”, макар че не се прави нищо по въпроса.

По повод появилите се слухове, че контролата на националния отбор с ЮАР (1:1) от 2010 година е уредена той заяви: „Съмненията са по отношение на съдиите. Не са замесени федерациите на ЮАР и България. Тече разследване, но никой директно не е обвинявал България”, отсече Атанас Фурнаджиев.

Вицепрезидентът на БФС коментира и допингскандала в ЦСКА и жалбата, която от Футболната централа пуснаха, недоволни от малкото наказание - по 3 месеца за Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Румен Трифонов.

"Пуснахме жалба и чакаме решението. Настояваме за по-голямо наказание, защото сме убедени, че тези 3 месеца са минималното. И те дори почти са изтекли и футболистите скоро ще могат отново да играят. Сегашното им наложено наказание не отговаря на степента на нарушението", каза още Фурнаджиев.