Изпълнителният директор на "Ботев" (Пловдив) Тервел Златев съобщи на пресконференцията, на която беше обявено за раздялата с Любослав Пенев, че за момента трима футболисти са обещали да останат в клуба, въпреки финансовата криза и занижените заплати, които ще получават оттук-нататък. Шефът при "жълто-черните" призна, че някои от играчите категорично са отказали да подновят контрактите си с променени условия. Навити да останат на този етап са любимецът на бултрасите Иван Цветков, Мариян Огнянов, както и Йордан Христов.

"Направили сме един проект, който да позволи съществуването на клуба в следващите месеци. Направени са финансови модели, които могат да гарантират съществуването на отбора. Лично съм провел разговори с всички играчи за новите договори, при нови занижени условия. Дали сме правото на избор на всеки един футболист да преценява и да решава дали ще подпише договор или къде да продължи своята кариера в чужбина или у нас“, коментира Златев.

"Някои футболисти явно изразиха несъгласие, че не приемат тези условия. Други изразиха съгласие с обстановката и в рамките на ден-два предстои подписването на договорите. Мариян Огнянов и Данчо Христов приемат промяната в условията по категоричен начин. По-младите футболисти остават с непроменени договори, тъй като те имаха дългосрочни такива. Другите футболисти трябва да дадат своите отговори до края на деня. Иван Цветков подписа нов договор, той категорично изрази желание, че желае да остане и да продължи. С Веселин Минев прекратихме своите договорни отношения. Ние нямаме моралното право да го задържим, тъй като преди година той остана при нас, въпреки интереса от "Левски". В момента обаче не можем да изпълняваме тези условия, които му предложихме тогава", продължи шефът в "Ботев".

"Нямаме непогасени задължения към играчите. Всички условия по договорите до този момент са изпълнени. С оглед на ситуацията, директен отказ получихме от Бенга и Лукин, които отказаха да играят в първия мач от Лига Европа, който беше в Бургас - победата с 4:0 над Либертас. Те изтъкнаха причини и очакват трансфери в други клубове. Към този момент всички други играчи ще бъдат включени в групата за реванша в Сан Марино. Доре, Вандер, Хамза не са картотекирани за първия кръг, тъй като те са футболисти извън Европейския съюз и документите, които се изискват за картотекирането са повече. Бъдещето им е неясно", каза още Тервел Златев.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа