„Левски” ще спести сериозна сума пари, като играе домакинските си мачове през пролетния полусезон на своя стадион "Георги Аспарухов" вместо на "Васил Левски". Това се очаква да стана факт, след като общинската комисия, инспектираща „Герена” даде лиценз на съоръжението.

Както е известно, първоначално „сините” възнамеряваха да приемат съперниците си на Националния стадион, но след това се отказаха заради високия наем на съоръжението. Всяко домакинство на „Левски” на "Герена" ще излиза с около 10 000 лева по-евтино, отколкото на "Васил Левски", което означава, че в края на сезона „сините” ще са спестили 70 000 лева, съобщава „Тема Спорт”. Организацията на мач на Националния стадион струва приблизително 25-30 000 лева, като в тази сума влизат разходите за почистване, охрана и други. В същото време разходите на „Георги Аспарухов” падат до 15 000 лева.

За да получат лиценз, от ръководството на „сините” сложиха синя предпазна мрежа на мястото на срутения сектор "А", с което бяха изпълнени и всички изисквания на общинската комисия. Утре тя ще инспектира съоръжението, а очакванията са стадионът да получи лиценз.