Феновете на Левски недоволстват, че няма да могат да гледат по телевизията гостуването на любимците си на ирландския Дъндолк от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Реваншът стартира в 21:00 часа българско време, а в първата среща в София "сините" отвяха скромния си съперник с 6:0.

Родният канал TV+, който могат да гледат само абонатите на "Булсатком", трябваше да предава директно мача, но в крайна сметка това няма да се случи.

"Ирландците ни се обадиха тази сутрин и ни изненадаха, поднасяйки ни неприятната новина. Казаха, че няма как да ни предоставят сигнал и срещата не може да бъде излъчена. Попитахме ги каква всъщност е причината, но те не ни дадоха отговор", споделиха от TV+ за БЛИЦ.

"Дано за предстоящите мачове на Литекс, ЦСКА и Берое нямаме подобни проблеми и да успеем да предоставим картина на феновете на футбола в България", добавиха от телевизията.

Както е известно, цифровата телевизия "Булсатком", шеф на която е членът на Борда на директорите на Берое Пламен Генчев, закупи правата за всички мачове на българските отбори от предварителните кръгове в евротурнирите.

Футболистите на Левски, които снощи проведоха тренировка на стадион "Ориъл Парк" в Дъндолк се чудят как изобщо съоръжението е получило лиценз от УЕФА.

На малкото стадионче дори няма светлинно табло. Замества го зелен фургон с два прозореца, като от единия се показва цифрата с головете, вкарани от домакините, а от другия тези на гостите. По този странен начин феновете черпят информация за резултата.

БЛИЦ ще направи всичко възможно да ви предостави линк към чуждестранна телевизия, която ще излъчва двубоя.