ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

БЛИЦ продължава да информира верните си читатели как стоят нещата с така коментираната напоследък тема с телевизионните права. Най-новото е, че "А" група пада от радио ефир... поне засега. В същото време стана ясно, че и фенсайтът на Берое ще излъчва мачове, след като заплаща определена сума за правата. Още този уикенд ще бъде излъчен директно с картина домакинският двубой на Берое с Литекс. Срещата е утре от 16:30 часа под Аязмото.

Вчера ви информирахме, че цифровият канал на "Булсатком" - ТВ+ ще предава Черно море - ЦСКА (от 12:30 часа) и Славия - Лудогорец (от 14:30 часа), а "Левски" - "Ботев" (Враца) ще бъде от 16:00 часа по БНТ. Това се случи, след като въпросните телевизии се разбраха с новосформираната фирма "Футбол Про Медиа", оглавявана от Тодор Батков и Кирил Домусчиев. Именно адвокатът и босът на Лудогорец имат тежката дума по одобряването на предлаганите оферти. Подписаният договор с "Булсатком" е до края на сезона. Цифровата телевизия е получила правото на първи и трети избор, вторият е за БНТ. Този кръг няма мачове по други канали, въпреки че преди седмица ТВ7 предава пловдивското дерби Локомотив - "Ботев" (2:2), а "Спортал" излъчи Лудогорец - Етър (4:0). Спортният интернет сайт засега не се е разбрал с "Футбол Про Медиа" за директно показване на други двубои от групата на майсторите. Ако някоя друга телевизия, освен ТВ+ и БНТ успее да се намърда и да получи право на излъчване на мачове, то тя ще има чак след четвърти избор. Beroe Online пък ще предава двубои на Берое, които не залягат в програмата на телевизиите.

"Дарик" и БНР, които предаваха директно в радиоефир случващото се по родните стадиони, до момента не могат да се споразумеят с "Футбол Про Медиа". Фирмата на Батков, Домусчиев и босовете на Димитър Борисов и Иво Иванов им иска по 50 000 лева, които засега радиата отказват да платят. Преговорите обаче ще продължат и днес и малко по-късно се очаква развитие по темата. 

БЛИЦ разбра още, че от "Футбол Про Медиа" преди часове са изпратили писмо до БФС, с което информират Борислав Михайлов и компания какво ще става в предстоящия 12-и кръг. В него е посочено, че ТВ+ ще предава мачовете от "Тича" и "Овча Купел", БНТ този от "Герена", а Beroe Online oт Стара Загора. В писмото се изтъква, че БФС трябва да уведоми всички клубове-домакини да не допускат различни от посочените екипи на стадионите. Разширени репортажи от всички двубои имат право да правят единствено ТВ+ и БНТ. Към клубовете-домакини е заповядано да не допускат екипи на каквито и да е радиа, тъй като към момента "Футбол Про Медиа" няма споразумение с когото и да било за радио-излъчване на срещи от "А" група, дори и от "Б".

От сигурни източници разбрахме още, че в средата на следващата седмица ще бъде оповестена нова програма за последните 3 кръга на "А" група. Тогава трябва да стане окончателно ясно кой мач от колко часа ще стартира, както и коя телевизия ще го излъчва.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

"А" ГРУПА - 12 КРЪГ
10 ноември 2012 г. (събота), 12:30 часа
Черно море - ЦСКА ТВ+ "Булсатком"
10 ноември 2012 г. (събота), 14:30 часа
"Ботев" (Пд) - Миньор
Монтана - Локо (Пд)
Пирин (ГД) - Локо (Сф)
Славия - Лудогорец ТВ+ "Булсатком"
10 ноември 2012 г. (събота), 16:00 часа
"Левски" - "Ботев" (Вр) БНТ
10 ноември 2012 г. (събота), 16:30 часа
Черноморец - Етър
Берое - Литекс Beroe Online

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА