ЦСКА тръгна с влак към Сандански. “Червените” потеглиха точно в 17,05 часа от Първи коловоз на Централна гара с международния влак София – Атина. Цената на билета е 11 лева. Футболистите пристигнаха на гарата в 16,21 часа, след което изчакаха около 30 минути, за да се качат на влака. Повечето играчи се шегуваха помежду си, тъй като за първи път им предстоеше пътуване с железопътния транспорт.

4.JPG

“Червените” заеха първи вагон на гръцкия влак, който бе със сини вагони и червен локомотив. Футболистите се настаниха в купетата и веднага извадиха вестници, солети, чипсове и сокове. Група полицаи и служители на БДЖ организираха потеглянето на “армейците” от Централна гара. Част от футболистите явно недоволни от факта, че към тях има засилен интерес, негодуваха и постоянно подмятаха към снимащите ги журналисти: “Вие нямате ли си друга работа, какво снимате толкова. Влак като влак.”

6.JPG

Част от треньорите и останалите играчи приеха предизвикателството с усмивка на лице и коментираха: “Нека момчетата да видят какво е влак. Чужденците ще се приберат и ще разказват, че са пътували с влак в България.” На ЦСКА предстои около 3 часа път до Сандански, където отборът ще бъде настанен на лагер. В събота “армейците” ще изминат 15-ината километра с автобус до Микрево, където от 13,00 часа гостуват на местния Малеш в 1/8-финал за купата на България.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

10.JPG

5_1.JPG

9.JPG