Преди съботната среща между Левски и ЦСКА, завършила 0:0, в центъра на столицата се проведе походът на феновете на "сините". Шествието беше под надслов "Левски, ти си всичко за нас". 

"За съжаление, нас ни сближава най-силно болката. Винаги когато има някакъв миг на изпитание, ние се солидаризираме. Смятам, че това е един прецедент в момента да се обединят толкова много хора, да защитят една своя идея, една кауза", каза актьорът Владислав Карамфилов - Въргала в студиото на "България сутрин".

Според него спортът е най-големият посланик и проблемите на Левски не са проблеми само на левскарите. 

"Това са проблеми на спорта", убедени е известният фен на "сините".

"Футболът е спорт, който трябва да обединява. Хората, при този труден живот, намериха начин да бръкнат в собствения си джоб и да извадят стотинка", подчерта Влади Въргала пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че спортът е отговорност на всеки един човек, но най-силната отговорност е на парите. 

"Трябва да има система за спорта. Спортът е унищожен след така наречените "промени". Това, че съществуват наши спортисти, които прославят България, това е чудо. Хората работят, тренират и се развиват в невероятни трудни условия. Държавата не може да финансира спорта, трябва да има един простичък закон", категоричен беше актьорът.

Неговото мнение е, че спортът е идея, която може да обединява, следователно тя е ангажимент на всички, но всеки един има някакви пропорции в неговото издържане. 

"Няма как да искаме държавата да го прави цялото това нещо, но няма как държавата да абдикира", каза още Въргала.

"Това, което видях не терена в събота, не беше това, което видях на трибуните. На трибуните имаше много повече Левски, отколкото на терена", сподели мнението си за Вечното дерби актьорът.