Левски едва удържа равенството 0:0 с ЦСКА в дербито, в което за пореден път пролича, че с Петър Хубчев начело няма как да се очаква красива игра. Това е мнението и на феновете, които искат да гледат атакуващ футбол от любимия си отбор. 

"Хубчев закопава Левски!", ядосани коментират привържениците на клуба от "Герена".

Специалистът отново беше силно разколебан в решенията, които взе. Смените му в дербито с ЦСКА бяха неадекватни, като впечатление направи, че голмайсторът и любимец на феновете Станислав Костов е държан незаслужено на пейката.  

При контузията на Мартин Райнов в началото Хубчев реши да пусне контузения Симеон Славчев, а не Стайн Спиерингс, например. Холандецът беше доведен на "Герена" тази зима лично от треньора, и то с 25 000 евро месечна заплата. И при положение, че получава космическа за българските стандарти сума, да стои забит на пейката, е доста странно решение.   

Не само в събота срещу ЦСКА, а и в други мачове Хубчев бъркаше със смените. Героят от САЩ`94 очевидно не може да намира верните промени. Освен това той няма спечелен нито един важен мач до момента. Само ще припомним, че Левски поведе с 2:0 на ЦСКА в предишното издание на дербито, след което допусна изравняване 2:2 и дори "червените" можеха да спечелят. И сега "армейците" бяха близо до успеха срещу безидейния отбор на Хубчев. 

А точно в този момент Левски имаше отличен шанс да се реваншира на публиката си, на верните привърженици, които заделят от своя залък хляб за спасението на любимия си клуб. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

И да не можеш да победиш посредствения отбор на ЦСКА, който не направи впечатляваща селекция през зимната пауза, това говори само едно - безсилия, безидейност, страх. Да, Хубчев демонстрира страх, най-вече с решението си да прибере отбора си, само и само да не загуби мача. Феновете на столичния гранд никога не биха приели този факт - Левски да се отбранява и да пази 0:0, и то срещу ЦСКА. "Армейците" са най-големият дразнител на "сините", които през годините винаги са им се нахвърляли като лъвове с една-единствена цел - да радват милионите си фенове с атакуващ футбол и победи над вечния враг. 

Философията на Левски винаги е била да изповядва нападателен футбол. А срещу ЦСКА това не се случи и не бяха създадени голови положения. Хубчев заложи на Станислав Иванов на върха на атаката, при положение, че талантът не е типичен нападател, а силата му е по дясното крило. Още крехкият Стаси попадна в клещите на опитния Петър Занев и Валентин Антов, които почти не му позволиха да играе с топката. И вместо да потърси промяна, Хубчев го остави да се мъчи цял мач. Лявото крило Паулиньо също не оправда очакванията. Да не можеш да го мотивираш за най-важния мач, това говори за безсилие. И да пускаш Костов в края, когато вече няма какво да се промени, също е грешка на треньора. 

Другата такава е, че държиш любимците си и доведени лично от теб Спиерингс и Алар да гледат безучастно. И то при положение, че получават космически суми за българските стандарти. 

Но Хубчев явно не забелязва тези неща и води Левски към пътя на посредствеността - нещо, което феновете няма как да приемат. "Синя" България иска любимия си отбор час по-скоро на върха - там, където е мястото му. 
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020