Група депутати ще внесе нов законопроект за промяна на статута на спортните бази в страната, пише "Тема Спорт". Новото предложение ще бъде сходно с онова, което бе внесено преди няколко месеца в предишното Народно събрание. Тогава обаче законопроектът не бе прокаран успешно. Неговото одобрение засяга пряко ЦСКА, тъй като клубът ще получи за безвъзмездно ползване "Армията" и базата в Панчарево. Предложението ще цели да се предоставят базите на клубовете, които са ги използвали постоянно през последните 10 години. Точно такава е и ситуацията с ЦСКА.
 
Законопроектът вероятно ще бъде внесен от представители на БСП, като основната инициатива за него е на пресдиректора на армейците и бивш депутат Иван Ченчев. Той работи като експерт към Народното събрание - съветник е на парламентарната група по спортни въпроси. Ченчев бе и депутат при първото гласуване на проектозакона. Той е запознат с предложението и ще помогне при изготвянето на документите за повторното му прокарване.
 
В момента от ЦСКА чакат в парламента да бъде създадена специализирана комисия по спортни въпроси, за да може тя да обсъди законопроекта. Вероятно такава комисия ще бъде направена до 20 дни или най-късно до месец. Скоро след това се очаква да протече и гласуването на новия законопроект за базите. Той вече е бил обсъден между няколко политически партии и е срещнал подкрепа, което повишава шансовете да бъде одобрен.
 
Към този момент от публичните изяви на новия министър на спорта Красен Кралев става ясно, че правителството е позитивно настроено към желанието на ЦСКА и търси решение на казуса.