Красен Кралев призна, че проблемите с базите на ЦСКА са сериозни, но ще бъдат разрешени. Той направи първата си официална визита като министър на младежта и спорта в централата на Българския олимпийски комитет. Там Кралев запозна Изпълкома на БОК с основните приоритети в работа му на министър и постави акцент върху бъдещето партньорството и сътрудничество с Олимпийския ни комитет.

„Проблемът с базите на ЦСКА е сериозен. Ще ангажираме добър екип от юристи, които да разрешат казуса. Трябва обаче да се намери глобално решение на всички проблеми, свързани със стопанисването на спортната база. Трябва да сме много прецизни. Ще излезем с предложение и решение по този казус“, каза Кралев.

„Реформите са в приоритетите на работа на министерството и всички спортни организации. Трябва да се обърне внимание на детско-юношеския и масовия спорт. Трябва да се вмени на Общините да се занимават с масовия спорт. Клубовете да отделят по-голямо внимание на детско-юношеския, а федерациите да се занимават с елитния. Това трябва да се подплати законово със съответните законодателни промени. Това е основната промяна, която се надявам да възстанови правилното подреждане на пирамидата на българския спорт. Така, че елитните треньори да имат по-широк избор от деца, които да развиват и да изградят новите български шампиони. Здравето на нацията е изключително важно, затова трябва да се наблегне на детско-юношеския спорт, където са корените ни. Децата ни не са в добро състояние. Има много нетипични болести като диабет, високо кръвно и затлъстяване, което се дължи на пропуски и занемаряване на работата в сферата на спорта“, продължи новият спортен министър.

„За мен е чест, че едни от най-големите имена в българския спорт ме поканиха да поговорим и да споделим идеите си за развитието на българския спорт. ММС ще бъде надежден партньор на БОК, имаме обща цел и общ път. Обсъдихме идеи за провеждане на реформи в областта на спорта, които за моя най-голяма радост се споделят от всички членове на Изпълкома на Олимпийския комитет. Това ми дава надежда и увереност, че сме на прав път в нашите намерения. Очаквам много активно сътрудничество с БОК, особено в областта на законодателните промени при изработването на нов Закон за спорта. Очаквам съдействие при консултациите с тях и за изготвяне на новата система за финансиране на федерациите и клубовете”, каза Кралев.

Спортният министър информира, че предстоят работни срещи между екипи на министерството и Олимпийския комитет, които ще работят съвместно, за да има успехи при реформирането на българския спорт. „Винаги министерството е било партньор на БОК, надявам се по време на нашия мандат да преминем едно стъпало по-нагоре и да се поздравим с по-големи успехи. Първо, в реформите, второ, в  развитието на детско-юношеския и масовия спорт и най-накрая, но не на последно място, нашите елитни спортисти да имат успехи на олимпийските игри”, каза още министърът.

„Благодаря на министър Кралев, че уважи поканата на Българския олимпийски комитет да дойде тук на място и да се запознае с Изпълнителното бюро на БОК. Това е голям знак в положителна посока, че нашите две ведомства ще работят много добре. На България в момента й е нужна стабилност и устойчивост. Запознахме г-н министърът с нашите предстоящи задачи, догодина ще се проведат Европейските олимпийски игри в Баку, а също така 2015-а е много важна, защото е предолимпийска година, знаете предстоят летните олимпийски игри в Рио де Жанейро”, каза след срещата председателят на БОК Стефка Костадинова.