Волга (Нижни Новгород) отново изплува на хоризонта, напирайки за Спас Делев, научи БЛИЦ. Преди време руският клуб започна преговори с ЦСКА за нападателя, след което даже обяви в официалния си сайт, че сделката е финализирана. Само ден по-късно обаче новината беше изтрита и на нейно място се появи нова – че Волга се отказва от Спас.
 
Сега обаче новакът в руския елит пак напира за подписа на бързоногото острие. Нещо повече – в Нижни Новгород се кълнат, че този път няма мърдане назад и Делев ще бъде техен футболист. Руснаците са категорични, че най-късно през първата седмица на новата 2011 година Спас ще бъде тяхна собственост.

БЛИЦ припомня, че интерес към Делев имаше от няколко чуждестранни отбора. Между тях бяха Легия (Варшава), Лех (Познан), Коняспор и Кьолн. Германците започнаха преговори с ЦСКА, като и до днес искат Спас. Тяхното желание е обаче да вземат нисичкия техничар под наем до края на сезона и после да откупят правата му. За разлика от Волга, които са готови да платят веднага.

Според наши източници ЦСКА и Волга този път са се споразумели за цената, нападателят също е уточнил личните си условия и остават само дребните детайли преди официализирането на трансфера.