Драматични събития се разиграват в Локомотив (Пловдив). Досегашният шеф на фенклуба Костадин Славов подаде оставка. Тарторът на привържениците обясни и причината – искане от Веселин Марешки за осигуряване на гласове на предстоящите избори.

“Няма вече да съм шеф на фенклуба. Не съм съгласен с политика, която се води в Локомотив Пловдив от Веселин Марешки, не искам да се създава напрежение и разцепление между феновете на отбора. Имаше среща с Марешки, на която ни се каза, че ако не е доволен от резултатите на предстоящите парламентарни избори, ще си тръгне от клуба, защото от ЦСКА искали да им помага с издръжката, а също така и Спартак Варна. В 14:30 часа миналата седмица преди представянето на отбора имахме среща с него в залата за пресконференция, където той обяви, че ако не получи достатъчно подкрепа от феновете, на изборите ще напусне Лаута", коментира Славов на пресконференция.

Костадин Славов допълни още за инцидент, който се е случил преди няколко дни: “Това е безпрецедентно на нашия стадион! Феновете имат глави на раменете и сами могат да преценят за кой и как ще гласуват. След тази среща в понеделник вечерта имаше криминален инцидент срещу мен. Беше направен опит да пострадам физически, за щастие обаче аз успях да избягам".

Вече бившият председател на Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив отговори и на появилите се слухове, че е злоупотребил с финансови средства: “Обявявам пред всички фенове, че не съм откраднал и един лев от Локомотив Пловдив. Държа да кажа, че с г-н Марешки не съм имал пререкания. Той се е държал коректно с мен“./БЛИЦ