Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Напрежението преди двубоя между ФК Сараево и “Левски” продължава да нараства. Медиите в Босна и Херцеговина съобщават за масов бой вчера пред кметството в Сараево. В мелето са участвали българи от военния ни контингент в EUFOR и фенове на ФК Сараево. От Министерството на вътрешните работи на Босна и Херцеговина потвърдиха, че е имало сблъсъци и добавиха, че в момента тече разследване за изясняване на причините, довели до боя.

В информацията на босненските медии се споменава за трима ранени. Твърди се, че сбиването е било предизвикано от българските военни, които са нападнали местните фенове. От EUFOR също потвърдиха за инцидента и съобщиха, че започват собствено разследване по случая. “Работим за изясняване на случая. Все още имаме неофициални данни за участниците”, заявяват от полицията в Сараево пред местните електронни издания.

БЛИЦ ви представя цялата хронология на скандала между фенове на Сараево и “Левски”

18 юли (сряда) – група босненски привърженици окупира хотел “Хемус” в София, ден преди мача с “Левски” на стадион “Георги Аспарухов”. Гостите не позволяват на граждани да влязат в хотела, бият минаващи пътници, има пострадали полицаи.

19 юли (четвъртък) – в часовете преди мача феновете на ФК Сараево нахлуват в храм паметника “Александър Невски” с тъпани, създават безредици. Част от тях са арестувани и отведени край София, където са пазени от органите на реда.

19 юли (четвъртък) – по време на двубоя феновете на “Левски” издигат плакат с надпис: "Ратко Младич и Аркан ви е*аха! Сега наред сме ние!" Ратко Младич и Желко Ражнатович-Аркан са обвинявани от мюсюлманите за военни престъпления по време на войната в бивша Югославия. Аркан е известен и като знаменит ултрас на Цървена звезда, а част от привържениците на "Левски" поддържат добри отношения с ултрасите на сръбския гранд.

000000000000000007.jpg

21 юли (събота) – заради плаката в сектор “Б” в Босна и Херцеговина са на тръни, искат да сезират УЕФА за наказание на “Левски”. Медиите в страната наричат привържениците на “Левски” примитивни и идиотски.

22 юли (неделя) – в интернет сайтове се появява колаж, на който е “обесен” Апостола на България Васил Левски.

HZ_oligofrenia.jpg