Напрежението между Лудогорец и “Левски” продължава да се засилва. По-рано през деня ръководството на клуба от Разград разпространи силна и скандална декларация, с която нападна Тодор Батков. Повод за това бяха думите на адвоката към Лудогорец, че това е: “отбор, дошъл от нищото и ще отиде в нищото”.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев призна, че всички в клуба, включително и той, имат участие в написването на декларацията.

“Аз мислех, че тази декларация можеше да бъде и по-остра. В рамките на един лист формат А4 сме успели да кажем доста неща, които са стари истини. Привържениците на футбола ги знаят, те са наблюдавали изявите на въпросния президент, но вече дойде време да сложим край на байганьовщината в българския футбол. Надяваме се широката аудитория да разбере смисъла на декларацията. Начинът, по който въпросният футболен президент си позволява да се отнася към актуалния български шампион...Все пак ние сме клубът, който тази година направи требъл и се представи най-достойно в Европа, но за съжаление имахме малшанс да отпаднем от Динамо Загреб. Според футболните специалисти ние сме отборът, който е изчистил името на България в Европа. Г-н Батков нарича нашия отбор анонимен, но нека му кажа, че капиталите и спонсорите са ясни и всичко е ясно до стотинка. Ние като клуб няма да се оставим да бъдем в тази роля, в която г-н Батков иска да ни постави. Ние още от създаването си казахме, че ще атакуваме златните медали с атакуващ футбол. Ако не станем шампиони, никой няма да си сложи бесилото. Няма как да се съгласим и да приемем тази роля, която ни отрежда Тодор Батков”, заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев в студиото на БНТ.

“Очевидно е, че Гаджев ще играе срещу ЦСКА. Интересно е как може да изчезне запис при положение, че ние като клубове сме задължени един час след края на срещите да предоставяме запис на дежурните делегати. Запис не може да няма, той очевидно е скрит (б.р. – става дума за двубоя “Левски” – Локомотив София 1:1, в който Гаджев беше изгонен с червен картон и все още не е ясно окончателното му наказание).

“Може би ние хвърлихме камъка в блатото, ние бяхме хората, които показахме, че в България нещата могат да се случват по правилния начин. Някои от футболните президенти продължават да живеят в измислен свят, в който опитват да въвличат и феновете си. Тази приказка, която им чертаят обаче, свършва по един и същи начин през лятото, когато са евротурнирите. Съдиите им били виновни. Лудогорец довърши мача с ЦСКА в Разград с човек по-малко и въпреки това пак победи с 1:0. Пак ли беше виновен съдията за тази победа. Предоставихме видеозаписи на мачовете с Локомотив Пловдив, тъй като четвъртият гол предизвика дискусии. Всички казаха, че попадението е редовно. Мачът в петък срещу Миньор – две дузпи, червен картон, абсолютно заслужени. Можеше да ни дадат още една дузпа. Нещата са много прости, Лудогорец е най-потърпевш от това, че мачовете не се излъчват по телевизията. Не толкова от финансова гледна точка, а че това затъмнение даде храна на тази антилудогорец кампания, която започна буквално от първия кръг. Как през миналия сезон г-н Батков преглътна факта, че “Левски” остана без нито една купа и със зор се класира за Европа. А сега изведнъж след един равен мач с Локомотив София реагира остро срещу нас. Сякаш, че Локомотив София са длъжни да паднат, излизайки срещу “Левски””, допълни още Петричев.

“Няма нищо престъпно да се премират други клубове, нас не ни е страх дори да се дават премии на отбори, които играят срещу нас. Нашите пари в момента обаче отиват за развитие на проекта Лудогорец, който е много мащабен и вече показва своите плодове. Нашите футболисти получават заплати и премии по дебитни карти, ние сме един от най-големите данъкоплатци в цялото Лудогорие, при нас черна каса няма. Аз не разполагат с такъв финансов ресурс, за да разнасям пликове. Нека г-н Батков каже какво има предвид за разнасяне на пликове. Декларацията няма да се приеме еднозначно, ще има хора, на които ще се хареса, ще има и такива, на които няма да се хареса. Искам да се хвана за думите на г-н Младенов. Той дава уверение, че ЦСКА ще оцелее и ще се развива. Аз го адмирирам, на България са нужни силни “Левски”, ЦСКА, Лудогорец и Литекс”, завърши шефът на Лудогорец.