Берое ще пробва вратар. Георги Георгиев започва днес подготовка с вицешампионите, информира „Гонг“. Решението дали 26-годишният страж ще остане в тима от Стара Загора за постоянно ще бъде взето от треньора на вратарите Армен Амбарцумян.
 
Георгиев е свободен агент, след като договорът му с Шериф (Тираспол) изтече. За последно той игра под наем в иранския Нафт Масжет Сюлейман. Преди това беше преотстъпен на молдовски ФК Тираспол. Вратарят е юноша на „Левски“, а е играл за Свиленград, Локомотив (Мездра), Миньор (Раднево) и Сливен.
 
На първата тренировка на вицешампионите днес от 18:30 часа се очаква да се появи и словенският халф Дамян Трифкович. През миналия сезон е играл за Рудар (Веление), а е носил екипа и на Олимпия (Любляна).
 
По-рано днес БЛИЦ информира, че проби в Берое ще изкара и нападателят Георги Каранейчев, който за последно игра за ФК Тираспол. Тимът вече обяви петима нови играчи, а се очаква на проби да дойдат и играчи от чужбина. Клубът има интерес и към Стивън Сънди и Хуан Фелипе, които играха в ЦСКА.