Вратарят на Иртиш Вячеслав Котляр призна, че случайно се е превърнал в герой в двубоя с Левски за Лига Европа. Стражът хвана дузпа на Базил Де Карвальо, четвърт час преди края на мача, завършил при 0:0.
 
Котляр говори пред sports.kz за престоя си в Иртиш, а изявата му в евротурнирите не бе подмината. "Налучках посоката и просто скочих там. Още когато го видях да залага топката реших, че ще бие в този ъгъл", обясни вратарят.
 
Той добави, че лошият терен в София е бил от полза на тима му, но подчерта, че работата в екип е била от най-голяма полза за добрия резултат срещу Левски. "Тежкият път до България в първия мач не ни попречи, напротив. Бяхме още по-концентрирани, защото не искахме да се оправдаваме след това с такива неща, като пътуване и така нататък – това не е извинение,“ заяви Котляр преди утрешния реванш в Павлодар. Той разказа за sports.kz, че докато пътуването до София е отнело 15 часа на Иртиш, връщането е взето само за осем-девет, при това заради факта, че летището в българската столица е затворено през нощта.

„В България ни приеха страхотно. Хотелът ни беше по-добър от петзвезден, в града се придвижвахме с ескорт, а на шефовете предоставиха Мерцедеси, бизнес класа. Дадоха ни да тренираме на стадиона час и 20 минути, вместо задължителните 50 минути. Всичко беше идеално,“ коментира още Котляр.

„На самия мач имаше 10-11 хиляди зрители, така ни казаха после, но се усещаше, сякаш на стадиона имаше поне 30 хиляди. Феновете подкрепяха Левски невероятно, зад моята врата в сектора имаше около 6-7 хиляди, които непрекъснато пееха и викаха. Те определено бяха 12-ят играч на софиянци. В един момент се обърнат за ги видя, не се сдържах,“ разказва стражът на Иртиш.