Вратарят на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков получи наградата си на Футболист на месец юни. Националът беше титуляр в победния финал за купата на България и се отличи с важни спасявания, но беше заменен от Илко Пиргов за дузпите срещу ЦСКА. Той взе и приза за Отбор на месеца, който „черно-белите“ спечелиха в традиционната анкета на „Пресклуб България“.

"Благодаря на гласувалите за мен, както и на съотборниците ми. Щастлив съм, че съм тук. Радостно е, че постигнахме голямата цел, за мен нямаше значение, че треньорът ме смени. Дори аз самият го очаквах. Наградата за отбор на месеца е напълно заслужена. Работим здраво, даваме всичко от себе си и наградите идват", заяви 27-годишният вратар.

"Със сигурност съперниците гледат вече на нас с друго око, определено ще ни бъде по-трудно, но ние сме подготвени за това. Треньорът не ни оставя да летим в небесата", коментира националът.

"Миналата година заслужавахме повече да спечелим Суперкупата, но късметът покри Лудогорец. Надявам се тази година всичко да си дойде на мястото", допълни Мартин Луков.

Снимка: Антон Узунов