Вратарят на ЦСКА Райс Мболи е все по-близо до трансфер в чужбина. Титулярният страж на "армейците и националния отбор на Алжир е получил оферта от американския Филаделфия Юниън. Тимът обаче не е от най-силните в Мейджър Лийг Сокър и възможността Мболи да избере това предложение е малка.

Към него интерес проявяват и четири английски клуба - новаците в елита Лестър и КПР, както и втородивизионните Шефилд Уензди и Блекпул. Порто също се интересува от услугите му. Самият Мболи говори за бъдещето си пред "Франс Футбол".

"В момента се намирам на кръстопът в своята кариера. Надявам се и искам да да си намеря клуб, който отговаря на моите мабиции. За личните ми условия съм оставил да се погрижи моят мениджър Хасани Шарфадин", лаконичен бе вратарят.

Договорът му с ЦСКА е до лятото на 2016 година. По всяка вероятност той няма да се присъедини към подготовката на "армейците" в София и ще изчака да бъде трансфериран. До този момент 31-кратните шампиони са получили 4 оферти, включително от САЩ.

Сумите, които са предложени за правата на Мболи, варират между 500 000 и 800 000 евро, информира "Тема Спорт". "Червените" са оставили на стража сам да реши къде да продължи кариерата си. Той обаче изчаква с крайното решение в очакване на оферта от възможно най-престижен отбор.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка