Локомотив посреща Ботев днес от 18:00 часа в 112-ото пловдивско дерби. В предишната среща "канарчетата" победиха с 2:0 с попадения на Тодор Неделев и Атанас Илиев и взеха преднина от 40:39 в сблъсъците между двата отбора, които са завършвали 32 пъти без да излъчат победител.

Сега Локо ще търси отмъщение и възстановяване на баланса на силите, като и двата отбора са с различни треньори, но почти същите отбори от последната си среща.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Наставникът на Локо Александър Тунчев няма проблеми с контузени и наказани футболисти. От тима единствено Дейвид Малембана се готви по индивидуална програма и ще е единственият отсъстващ от състава.

В Ботев се очаква колегата му Петър Пенчев да замени контузения Виктор Генев с Мите Цикарски в центъра на защитата. На левия бек ще е Маркиньос Педроса, а на десния - Филип Филипов. Бразилецът Джонатан Перейра ще е в средата на терена. В предни позиции ще се разчита много на капитана Тодор Неделев и централния нападател Атанас Илиев, които изкараха коронавирус.

Локомотив влиза в мача като втори в класирането на 11 точки пред градския си съперник, който е 10-и с едва една победа в последните си 4 двубоя.

Вероятни състави:

Lok. PlovdivЛокомотив Пд: Луков, Петрович, Масоеро, Алмейда, Карагарен, Умарбаев, Витанов, Цветанов, Салинас, Д. Илиев, Минчев

Botev PlovdivБотев Пд: Аргилашки, Маркиньос, Цикарски, Раотов, Ф. Филипов, Джонатан, Шоколаров, Еспиноса, Неделев, Добрев, Ат. Илиев

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството