Голям цирк се разигра в мача на Марек срещу Чепинец, спечелен в крайна сметка от дупничани с 1:0. Назначеният за главен рефер от Съдийската комисия Мартин Стоименов в последния момент отказа да тръгне от София за Велинград и за курортния град на пожар беше изстрелян изхвърленият от гилдията по-рано през седмицата Адриан Петров, което забави началото на двубоя от Югозападната "В" група с повече от четвърт час.

Внукът на незабравимия Чори Петров сгафи сериозно в дербито на втория ешелон между Светкавица и Банско, за което неговите шефове го лишиха от права за професионалния футбол за неопределено време, пише "Струма". Петров-младши затвърди подозренията на домакините за нещо гнило в рокадата му със Стоименов в 17-ата минута, когато видя игра с ръка на техния нападател Кирил Михайлов и отмени гола в мрежата на гостите.

В 60-ата главният съдия спести нарисуван втори жълт картон на Атанас Пашкулев, след като 120 секунди по-рано му беше вдигнал първия. Наставникът Румен Стоянов реагира светкавично и смени защитника, за да предотврати изгонването. Трите точки отпътуваха за Дупница с ранното попадение от пряк свободен удар на капитана Светослав Георгиев, който се разписа още в 6-ата минута и хвърли в еуфория 50-ината привърженици на тима, дошли да подкрепят любимците си.

Велинградчани тръгнаха да изравняват, но нямаха късмет, а и ентусиазмът им беше укротен от стабилната игра на по-класния съперник. Най-чистото положение за чепинци изтърва Христо Спасов, който в 41-ата минута нацели напречната греда.

Съставът на Марек: Белчев, Св. Георгиев, Томов, Пашкулев /65-Генов/, Виячки, Д. Георгиев, Б. Николов /73-Кралев/, Т. Христов, Янчев, Спасов /65-Йорданов/, Габаров.