Локомотив (Пловдив) претърпя шеста загуба в контролите си за това лято, отстъпвайки с минималното 0:1 на скромния малтийски Слиема Уондърърс. Състоялата се в Банско контрола бе ръководена от върнатия в "А" група рефер от Сандански Христо Ристосков.

Единственото попадение в мача падна в 60-ата минута. Вкара го разделилият се след края на сезона с Черноморец (Бургас) Хайме Браганца след асистенция на българина Даниел Митев. За гостите, водени от бившия играч на Локомотив (София) Данило Дончич, участие взе и друг наш сънародник - Румен Гълъбов.

И в днешния мач "смърфовете" разочароваха феновете си със слаба игра. Минути преди края на двубоя Базил де Карвальо пропусна да изравни, след като бе изведен от Даксон сам срещу вратаря на Слиема, но не успя да прати топката в мрежата.

Следващата контрола на Локо (Пд) е в четвъртък от 18:00 часа срещу Банско. И този мач ще се играе на стадион "Свети Петър" в планинския курорт, където Драган Канатларовски подготвя футболистите си.

ЛОКО (Пд) - СЛИЕМА (Малта) 0:1
0:1 Хайме Браганца (60)

Съставът на Локо (Пд):
Шеремет, Тодоров, Крачунов, Кавдански, Георгиев, Венков, Златински, Витанов, Сержиньо, Захора, Лазаров (Карвальо, Коцев, Ерош, Джереми, Бисеров, Даксон)