Скандалният Христо Ристосков отново ще ръководи мачове в “А” група. Това стана ясно, след като днес БФС публикува ранглистата на съдиите за новия сезон в “А” и “Б” група. Реферът от Сандански в последната една година живя в Австрия, но сега се връща и вече е част от арбитрите, които ще обслужват двубои в елита. Името на Ристосков стана част от един от най-грандиозните скандали в родния футбол в последно време. През лятото на 2008 година съдия обвини тогавашния шеф на съдиите Борислав Александров и Иван Леков в опит за уреждане на двубои. Ристосков дълго време твърдеше, че разполага с аудио и видео записи, на които се вижда как двамата му издават заповеди, на него и на други рефери, по какъв начин да свършат определени двубои. Доказателствата обаче така и не видяха бял свят, а Леков и Борислав Александров бяха оправдани от съда.

Христо Ристосков беше нападнат и пребит на 5 октомври 2006 година. Той е известен като един от най-големите тотощастливци у нас, печелил е крупни суми. Женен е, има две деца, занимава се и със строителен бизнес.

През новия сезон в “А” група няма да ръководят мачове Ангел Ангелов. Той беше изваден миналата есен след тотална излагация на мача Литекс – Локомотив (София) 1:0. От миналата година липсват още Радослав Станев и Кольо Данев.

Ранглиста на съдии ръководещи в "А" ФГ, сезон 2011/2012 година
1.Станислав Тодоров (Шумен)
2.Николай Йорданов (София)
3.Александър Костадинов (София)
4.Георги Йорданов (Габрово)
5.Стефан Спасов (Перник)
6.Ахмед Ахмед (Бургас)
7.Ивайло Стоянов (Петрич)
8.Георги Кабаков (Пловдив)
9.Таско Тасков (София)
10.Вихрен Манев (София)
11.Никола Попов (София)
12.Георги Димитров (София)
13.Калин Людмилов (София)
14.Богомил Маринов (София)
15.Радан Мирянов (Варна)
16.Станислав Ставров (Велико Търново)
17.Атанас Димитров (Сливен)
18.Димитър Андреев (Кърджали)
19.Стоян Денев (Велико Търново)
20.Иван Кирилов (Варна)
21.Стефан Апостолов (Благоевград)
22.Христо Ристосков (Сандански)
23 Цветан Кръстев (Варна)
Антон Генов до 31.12.2011 (София)