Временният наставник на женския национален отбор по футбол Емил Кърцелски се връща на работа в благоевградския Спортика - отборът, от който преди около 7 г. тръгна треньорската му кариера в дамския футбол. Младият специалист направи ударен дебют като селекционер на представителния тим на България с две гръмки победи в контролите през седмицата в Скопие срещу Македония с 4:2 и 5:2, пише в. "Струма".

С това даде сериозна заявка да оглави състава на трикольорките за постоянно вместо своя съгражданин Валентин Чакъров, който е претрупан откъм ангажименти като шеф на ЗС на БФС - София. Едновременно с успехите в западната ни съседка изтече новината, че ръководството на „Спортика“ смята да възстанови Кърцелски на работа в клуба.

През зимата шефовете на вицешампионките го освободиха заради ултиматума на началниците на ОФК „Пирин“, че трябва да се отдаде изцяло на задълженията си в школата на орлетата. В началото на лятото този проблем отпадна, след като договорът му в ДЮШ на зелено-белите изтече и не беше подновен. Завръщането на Е. Кърцелски няма да доведе до раздяла с неговия наследник в Спортика Радослав Креснички-Джарата.

Занапред двамата ще работят в тандем начело на благоевградските футболистки. Встъпването в длъжност на новия-стар треньор се предвижда след участието на отбора този уикенд в международния турнир край Дойранското езеро оттатък западната ни граница. Съперници на момичетата от областния център на Пиринско са местните „Тиверия Истатов“ и „Конзули“, и вторият български представител „Екомет“ /Пд/.