ЦСКА отрече официално, че ще уволнява Милен Радуканов. Малко по-рано днес bTV излезе с новината, че се подготвя смяната на 38-годишния треньор с Драголюб Симонович. Както е казал народът, понякога в пуснатия слух има зрънце истина. В случая има малко повече. Тъй като агенция БЛИЦ от известно време е обвинявана, че нажежава обстановката в ЦСКА със своите публикации, бяхме решили да задържим топката. И не публикувахме нито една новина от случващото се в Борисовата градина. Напрежението обаче е достигнало връхната си точка и поради тази причина повече не можем да мълчим. Защото рано или късно, ако не се вземат мерки, пожарът на “Армията” ще избухне и ще достигне до височини, видими за запалянковците и гибелни за отбора.
 
Фактите са следните и нека нашите читатели ги знаят, макар че ръководство и треньори ще отричат до дупка:
1.Милен Радуканов не може да понася Драголюб Симонович. След назначението на сърбина на поста главен мениджър треньорът реагира бурно и остро пред свои приятели. Пред медиите и шефовете си обаче не смее да каже нищо. Милен постъпва логично, запазвайки хладнокръвие. Силно се надява, че Дуци никога няма да се намесва в чисто треньорската работа – водене на тренировки, определяне групата за мача и титулярния състав. Радуканов съобщава това си изискване пред шефовете Димитър Борисов и Иво Иванов. Началниците обещават, че няма да допуснат Симонович до съблекалнята. Самият Дуци също ОБЕЩАВА, че ще стои на една страна и не само, че няма да се меси в тренировъчния процес, но и НЯМА ДА ПОСЕЩАВА ТРЕНИРОВКИТЕ.
 
2. Откакто дойде в Борисовата градина, Драголюб Симонович е имал над десет срещи с Димитър Борисов и Иво Иванов. На разговорите не е присъствал Милен Радуканов. Дуци отсега е предложил кои играчи да бъдат махнати от представителния тим през зимната пауза. От свои източници Радуканов е научил за срещите и разговорите на Дуци с двамата “титани”. Нещо повече – Симонович е занесъл лично на Борисов записи с играта на петима набелязани футболисти. Всички от тях чужденци. Обсъждал е с него кои имат качества, за да бъдат привлечени през зимната пауза. Радуканов отново не е бил уведомен. И след като научил за какво става въпрос, се вбесил. Но не казал нищо. Нито на Симонович, нито на шефовете си.
 
3. Четири дни преди мача с Видима-Раковски в София, спечелен с 4:1 от ЦСКА, Драголюб Симонович НАРУШАВА ОБЕЩАНИЕТО СИ И СЕ ПОЯВЯВА НА ТРЕНИРОВКА НА ТИМА. След като Милен го забелязал, не реагирал и продължил да води заниманието си. На другия ден обаче Дуци отново се появил на тренировката. Радуканов пак стиснал зъби, но си личало, че присъствието на Симонович го изнервя. За капак Дуци продължил да идва и да гледа тренировките. Стоял на една страна и само наблюдавал. Преди няколко дни – във вторник, Радуканов за първи път не издържал. Когато напуснал терена, Дуци отишъл при него и го заговорил. Двамата си разменили само няколко приказки, тъй като Милен бързал да се прибере в съблекалнята. Ето какво разказа източник на БЛИЦ от ЦСКА: “Радуканов и Симонович. Трябва да си сляп и глуп, или може би пълен идиот, за да не разбереш това. Да, говорят си, но не като колеги, камо ли като приятели, а съвсем дипломатично.”
 
4.Честите идвания на Дуци на тренировките и видимо хладното отношение към него от страна на Радуканов накарало играчите да бъдат нащрек. В отбора започва да се говори и шушука, че нещо в ЦСКА ще се случи. Някои от футболистите се осмелили да попитат треньори си какво става, тъй като до тях стигнал слуха, че Симонович е гласен за треньор. Милен отговорил: “Аз не знам нищо. От мен нищо не зависи. Попитайте шефовете!”. Така слухът, че се подготвя треньорска рокада в ЦСКА плъзва извън Борисовата градина и достига до медиите.
 
5. Непосредствено след мача с Видима Драголюб Симонович написва докладна срещу треньорския щаб начело с Радуканов. В нея Дуци предлага на ръководството да глоби Милен и помощниците му, защото те са псували треньора на севлиевски отбор. Молбата на Симонович е разгледана от Димитър Борисов и Иво Иванов. Босовете приемат предложението на Дуци, без да извикат и да изслушат Радуканов.
 
6. Онзи ден, в сряда, Милен е привикан от Борисов и Иванов. Повод за разговора обаче е друга тема. Шефовете обявяват пред Радуканов, че от следващата седмица, т.е. след мача със Светкавица в Търговище, Драголюб Симонович ще се включи в тренировъчния процес и ще помага на Милен в заниманията. Радуканов остава като вцепенен. Борисов се аргументира по следния начин: “Дуци има опит и ще ти бъде от полза, бъди сигурен!”. Милен за първи път си позволява да говори смело, открито и продължително. И отсича: “Искам да работя сам с моя екип. Нека не съсипваме това, което сме постигнали до момента!”. Дуци пробва да вземе думата, но Милен го изрязва. Двамата се скарват, а на другия ден (т.е. – вчера, четвъртък) Симонович не идва на тренировката.
7.Централният фенклуб на ЦСКА начело с Димитър Ангелов пощурява, след като научава, че Дуци е потъпкал обещанието си и е започнал да посещава тренировките. Дучето и останалите настояват за среща с “Титан” и са готови да пуснат декларация, в която защитават Радуканов и се обявяват против Симонович. Такава декларация обаче така и не се появява в медийното пространство.
8. Играч на ЦСКА, пожелал анонимност, заяви пред БЛИЦ: “След една тренировка съвсем случайно чух Дуци да говори по телефона. Казваше следното: “Не знам кой на кого иска да го начука, но аз няма да бъда преебаният?”
 
Това е истината, уважаеми читатели!
 
Ето и няколко слуха, за които няма потвърждение. Всичко обаче, написано по-долу, се говори в клуба – между играчи, между служители и т.н.
Слух №1: На въпросната среща, на която Радуканов е уведомен, че Дуци ще му помага в тренировките, Димитър Борисов обявил и друго: Ако Милен не е съгласен с предложението, ще бъде уволнен и на неговото място ще застане Симонович. Дуци обаче НЕ МОЖЕ ДА Е ОФИЦИАЛНО ТРЕНЬОР, ЗАЩОТО НЯМА НУЖНИЯ ЛИЦЕНЗ. Борисов обаче бил готов да говори с Димитър Пенев. Пената се води официално треньор, а Дуци неофициално ще дърпа изцяло конците. Самият Димитър Пенев категорично отказал и поради тази причина поне засега няма да се стигне до треньорска рокада.
 
Слух №2: Дуци предложил на “титаните” ЦСКА да участва от време на време в уреждане на мачове с точен резултат. И гарантирал, че ще бъдат спечелени добри пари. Нали обаче някой трябва да уведоми футболистите, а без тях театърът е немислим. Радуканов, като научил за плановете на Симонович, категорично обявил, че той в циркове и “черно тото” няма да участва.
 
БЛИЦ ПИТА:
1.Кога най-сетне в ЦСКА ще бъде спокойно?
2.Защо никой от треньорския щаб не излезе и не каже истината? Защо и от Централния фенклуб мълчат и не обявят отношението си към Драголюб Симонович?
3.Защо в ЦСКА сами разбиват обстановката в тима, след като в момента “червените” са на първо място в класирането без загубена точка – 7 победи от 7 кръга и 21 точки в актива?
4.Нужни ли са такива вътрешни дрязги в навечерието на важните мачове, които тепърва предстоят. След Светкавица “армейците” играят със Славия у дома, с Черно море във Варна и с “Левски”?
5. Вярно ли е, че се плетат интриги и по адрес на Тодор Янчев, след като първо на капитана са му пуснали слуха, че Радуканов не го иска в състава, а след това други са подшушнали, че всъщност зад тази идея стоял Драголюб Симонович?  
6.”Титаните” не разбраха ли, че с назначението на Симонович всичко, което Радуканов и екипът му постигнаха след толкова труд, ще бъде разбито на пух и прах!
7. Пак ли БЛИЦ и медиите са виновни за поредните катаклизми в ЦСКА и докога само с нас ще си измивате ръцете?
ЕКИП НА БЛИЦ