ЦСКА и ЦСКА 1948 откриват днешната програма на Efbet лига с двубой от 18:45 часа.

Тимът на Любослав Пенев е под сериозно напрежение след тежката загуба от Лудогорец за Суперкупата (0:4) и разочароващото равенство с Лиепая (0:0) в Лигата на конференциите. Евентуална нова грешна стъпка може да доведе до сътресения в клуба и на “Армията” със сигурност искат да избегнат подобен сценарий преди реванша в Латвия. 

ЦСКА 1948 не крие амбициите си да е сериозен фактор в родния футбол. През миналия сезон отборът влезе в топ 6, а сега може да погледна към местата, даващи право на участие в евротурнирите. 

Efbet Лига - сезон 2021/2022

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев има много кадрови проблеми. Йомов е наказан, а Мено Кох, Тибо Вион, Бисмарк Чарлс, Валентин Антов, Федерико Варела и Митко Митков лекуват контузии. Под въпрос е участието и на Греъм Кери. Има вероятност като дефанзивен халф да започне Нзила вместо Жеферсон, а Чатакович ще помага на Амос Юга. По двете крила отново ще стартират Йоан Баи и Яник Вилдсхут, а атаката ще води Жорди Кайседо. 

ЦСКА 1948 остана без Сашо Александров, Васил Шопов, Венцислав Василев, Серкан Юсеин и Димитър Митков. В клуба продължават да залагат на привличането на млади таланти и това лято взеха няколко обещаващи играчи, сред които Стелиян Добрев и Валентин Йосков. Очертава се големият лидер на тима да е националът Галин Иванов. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

В другата среща от днес Локомотов (Пловдив) посреща Лудогорец в дербито на евроучастниците (начало 21:00 часа) навръх 95-ия си рожден ден. През седмицата "смърфовете" победиха чешкия Словачко с 1:0 у дома, а разградчани завършиха при 0:0 със словенския Мура.

Двубоят е напълно непредвидим заради това, че Локо няма загуба от Лудогопрец в последните три мача. Очаква се и двата отбора да влязат с пълни сили в битката, за да натрупат самочувствие преди предстоящите реванши в сряда (Лудогорец) и четвъртък (Локомотив).

Александър Тунчев едва ли ще предприеме сериозни размествания в състава, който излезе срещу Словачко. На вратата ще е Илко Пиргов, а тримата бранители пред него ще са Кристиан Гомис, Олексий Биков и Артур Крачун. Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев, Петър Витанов и Конър Руан ще играят в средата на терена, малко пред тях ще е Лукас Салинас, а в нападение ще си партнират Димитър Илиев и Георги Минчев. 

В Лудогорец вероятно ще запазят силите на някои титуляри за реванша с Мура. Това ще даде възможност от първата минута срещу Локомотив да започнат Сисиньо, Георги Терзиев и Стефан Баджи. Пиерос Сотириу ще действа на върха на атаката, подкрепян от Кирил Десподов, Каули и Вандерсон.