Полузащитникът на "Ботев" (Пловдив) Мариян Огнянов ще претърпи втора операция от херния. Това стана ясно след завръщането на тима от Анталия.

Новото попълнение на „канарчетата” вече претърпя една през есента, докато бе играч на Левски. След появилите се проблеми по време на лагера в Турция, Огнянов ще трябва да легне за втори път на операционната, като това ще стане до края на седмицата в София.

За възстановяването на Огнянов ще са нужни около 20 дни, съобщи клубният лекар д-р Здравко Тарълов. Това означава, че халфът със сигурност ще пропусне домакинските мачове срещу Нефтохимик и Несебър за първенството, както и четвъртфинала за Купата на България срещу Лудогорец.

Огнянов се възстановяваше от операция, когато бе привлечен в "Ботев" през зимата от "Левски". Той започна пълоценна подготовка с „жълто-черните” на лагера в Турция, където игра едно полувреме в първата контрола без да почувства пролеми. В следващите две проверки обаче, Мариян напусна терена принудително, а до края на престоя в Анталия тренираше на облекчен режим, отделно от основната група.