Десният защитник Ангел Цолов е второто ново попълнение в Спартак (Плевен). Бранителят е роден на 10 октомври 1990 г. във Видин, висок е 176 см. През есента е играл с екипа на родния Бдин.

През сезон 2012/2013 е част от Видима-Раковски в "Б" група, а преди това в два поредни сезона носи екипа на Бдин в Западна "Б" група.

Привличането на Ангел Цолов ще запълни дупката в дясната зона на отбраната на Спартак след напускането на Васил Бънов. В същата зона играе и Ахмед Карабакъров.

Треньорът на Спартак Бойко Цветков очаква още нови футболисти в идните дни. Както вече стана ясно, към "синьо-белите" се присъедини юношата на "Левски" - атакуващият халф Пламен Илиев, който е родом от Плевен и е започнал да тренира футбол във ФК Атлетик.

В същото време от Спартак обявиха, че на 15 февруари ще гостуват за контрола на "Ботев" (Враца). Това е петата сигурна проверка на плевенчани за зимната подготовка. Другите договорени приятелски срещи са на 29 януари в Габрово срещу Янтра. На 1 февруари в Правец с Монтана, на 8-и с "Ботев" (Луковит) и на 22-и в Свищов с Академик.