Треньорът на "Ботев" (Пд) Велислав Вуцов в свой типичен стил отвърна на съмненията, че мачът с "Левски" бил уреден. Спецът се включи по телефона в предаването „Спорт 7" по TV 7.

"Само малоумници, които не са играли физическо, могат да измислят такова нещо. От 20 пъти Прохазка да центрира на тренировка, няма да уцели главата на Педро повече от веднъж. Отделно Педро от 20 пъти ще вкара не повече от 2. Все пак оставаха 10 секунди до края на мача. Кой урежда двубой в последните секунди, питаше Вуцов.

- Да попитам смешковците - ако статуквото в държавата беше такова като преди 3 месеца, дали щяха да говорят пак такива неща? Хора лакеи ги пускат тези глупости за черно тото. Искат да се появят на бял кон на колене пред собствениците на Лудогорец и да кажат: Вижте как ви пазим. В Лудогорец обаче нямат нужда от такава помощ. Нищо страшно не се е случило, когато губиш. Всички грандове също губят.

Явно аз засегнах някои хора. И сега - империята отвръща на удара. То даже не е империя, а една гилдия. Аз пак ви питам - ако Педро изпусне, какво става? Свършва мачът 1:1. Е, как тогава да се уреди мачът. Трима от "Ботев" отидоха в "Левски" за три пъти по-високи възнаграждения. Искахме да вземем Антон Огнянов. Той също искаше да дойде при нас, но "Левски" не го пуснаха, дори не искаха да ни го продадат.

На 25 май имаше един мач - "Левски" - Славия, който също беше изваден от тиражите. Е, как завърши той - 1:1. Утре има борд на директорите в "Ботев". Аз също ще присъствам и ще си кажа мнението. При всички случаи ще посъветвам ръководството да си потърси правата. Явно много хора се уплашиха от "Ботев". Преди началото на сезона всички ни брояха за борещи се да не изпаднем. Ако някой от УЕФА гледа мача и каже, че в него има дори един съмнителен момент, аз веднага ще си скъсам треньорската диплома. Утре имам последни разговори със Стаховяк и Иршак. Надявам се да се споразумеем с тях и да останат в "Ботев".

За Доре няма постъпила оферта. Аз него не съм го виждал. При всички положения той ще си понесе наказанието от клуба за своето закъснение. Момчил Цветанов е подходящ трансфер за нас, но до ден - два ще разберете какво ще стане."

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите