Тодор Батков тръпне в очакване как ще се развият нещата около Валери Божинов и Уест Хям. В касата на "Левски" ще постъпят 200 хиляди евро, ако лондончани предложат договор на нападателя.

От вчера българинът е в Англия и се присъдини към клуба от Висшата лига, чийто мениджър е Сам Алардайс. "Чуковете" искат на място да се уверят за състоянието на бившия футболист на Манчестър Сити. Божинов ще премине обстойни медицински прегледи, като БЛИЦ разбра, че те няма да приключат днес, а ще продължат и утре.

В Англия Божинов е придружаван от Георги Градев, който е издействал изненадващото му присъединяване към Уест Хям. Прегледите на нападателя са стартирали тази сутрин и има шанс Валери довечера да направи първата си тренировка с "чуковете".

След победата с 2:1 над "Ботев" (Пловдив) снощи Георги Иванов-Гонзо заяви, че "Левски" няма да прави спънки на играча. При преподписването на договора на нападателя със "сините" преди месеци, двете страни изрично се разбрали, че ако пристигне предложение от чужбина, Божинов ще си тръгне без проблем от "Герена". Ръководството на "Левски" склонило да му постави освобождаваща клауза в контракта, която е 200 000 евро. Точно толкова очаква да прибере Тодор Батков, ако се стигне до договор на Божинов с Уест Хям.