Треньорът на Славия Велислав Вуцов заяви, че е много доволен от привличането на бившия капитан на ЦСКА Тодор Янчев. Наставникът на "белите" сподели, че халфът се е съгласил на по-скромни финансови условия в сравнение с тези, които са му били предложени в Черно море. Полузащитникът също така се е отнесъл джентълменски към Славия, заявявайки че не желае евентуално да се окаже в тежест на клуба, в случай, че не оправдае доверието през пролетния полусезон. Поради тази причина той е сключил договор до лятото, като има опция за удължаването му.

"Тошко Янчев е сериозно момче, Славия е сериозен отбор. Той пожела да има един ден и аз уважих неговото решение. Казах му, че няма да му се сърдя, каквото и да реши. Той ми беше казал, че в събота след контролата ни, ще ми каже окончателно - да или не. Много бързо се чухме и той ми потвърди, че идва при нас. Това ме радва и съм доволен, че един сериозен футболист - първо сериозен като име, второ - сериозен като авторитет, трето - не е тайна, че ние в България се познаваме, това е един професионалист на 200%", заяви Вуцов.

"Ще разчитам на опита му в средата на терена. Той е опитен човек, който ще помогне за внедряването на младите в отбора. Бъдете убедени, че няма да се откажа и няма да спра от това да внедря млади футболисти в Славия. Има голяма вероятност до края на подготовката един млад играч да дойде в нашия отбор", продължи пред btv наставникът на "белите".

Относно въпроса за селекцията, Вуцов коментира: "Когато някой пропусне по-голямата част от подготовката, той после и да се появи, няма да свърши работа. Ние гласим пет контролни мача да играем в Турция и след това още един, общо 6 срещи. Това в България не са контролни мачове, а проверки на моментното състояние. Дотам ще работим изцяло за физика, сила, бързина, скорост. Футболът ще е по-малко предвид етапа, на който се намираме. Този, който дойде, ако дойде, трябва да е подготвен и да бъде в добро състояние. Експерименти - да вземем някой в последната седмица, няма да правим. Нито аз ще го познавам, нито отборът ще го познава, нито той ще познава ситуацията."

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ