Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов призна своя грешка, която вече е поправил. В края на мача за Суперкупата срещу Лудогорец (1:3), наставникът на "канарчетата" обидил един от футболистите си. Вуцов обаче осъзнал грешката си и му се извинил. Освен това ексцентричният треньор каза, че е готов да понесе глоба, ако ръководството на клуба реши да го санкционира заради постъпката му.

„Изненадан съм приятно от синхрона на двамата нападатели – Алекс Колев и Чунчуков. Аз съм от треньорите, които предпочитат първо да говорят за атака, вместо за защита. Затова и в дефанзивната част допускаме повече грешки. Ние за пореден мач получаваме гол от корнер, но след тази игра, която показахме, няма как да се скарам на момчетата. Грешките ги виждаме, но не смятам, че ако сега наблегнем на грешките ще помогнем на младите футболисти. Сбърках в хода на мача и в 90 минута обидих Божидар Васев. Извиних му се вчера в съблекалнята, сега му се извинявам пред всички. Приемам цялата си вина, дори ако трябва ще понеса и финансова санкция от клуба. Да, грешките които допусна по време на мача бяха много, но аз нямам право да реагирам така“, каза Вуцов по време на пресконференцията си преди мача с "Левски", който е утре от 20 часа пред празни трибуни на "Герена".

„Аз лично мисля, че щеше да е много по-добре ако бях дошъл две седмици по-рано. Имаме много неща, върху които трябва да работим, а времето ни притиска. Не може всичко да решим за един ден. Ще се опитам до края на първенството да бъда по-толерантен към съдиите. Има моменти, в които не съм доволен от собственото си поведение. Развълнуван съм от това, че публиката скандираше името ми и го приемам с радост. Важното е публиката да приема отбора и да го подкрепя, както го прави. Нашата публика е феноменална“, каза Вуцов.

„Нормално е нашите играчи да правят тактически грешки, но компенсираме с повече желание, хъс и морал. Ние напредваме по играта си, вдигаме ритъма на натоварване през седмицата. Въпросът е когато губим да си правим изводите от загубите и да вървим напред. Ясно е, че без промяна в игровия подчерк няма как да се получат нещата. Ние, като игрови потенциал, израснахме за кратко време. За да си агресивен няма как да играеш в зона. Ако не се пресира бързо съперника – няма как да си агресивен“, добави треньорът на "Ботев" (Пд).

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите