Петър Янински продължи с атаките си към ръководството на Българския футболен съюз и родното съдийство. Според бившия международен рефер причината да не бъде наказан Стефан Спасов за нерагламентираната вечеря с хора от ръководството на Лудогорец е, че сътрапезникът му във въпросната вечер в Разград е по случайност член на съдийската комисия Йордан Гулев.

“На тази софра беше съдийският наблюдател, който, странно, но е член на съдийската комисия. Нещата са много вързани”, заяви Янински пред ТВ7. Според Янински човекът, който в момента дърпа конците в родното съдийство е бившият шеф Костадин Костадинов. Преди време Костадинов е заплашил съдиите по най-грозния начин. “Ако свирите слабо на мачовете, ще ви дам по едно хапче за задържане”. Това приказка ли е? А не да каже, ако свирите слабо, ще ви извадя от нарядите”, чуди се Янински.

Той разкри имената и на хората, които се намират още по-нагоре в порочната схема. Един от тях е директорът на всички първенства и турнири Антон Попов. “Този директор само вади топките за жребия за Купата на България и уреди сина си да стане международен съдия. Факт - неговият син се казва Никола Попов. Човек, който година е международен съдия, да си спомняте да е свирил някой възлов мач, пита риторично Янински. - В нашия футбол всички комисии се командват от президента на Футболния съюз. Това е видно, но много хора не искат да го коментират по ред обективни и субективни причини.”