Славия бързо намери заместник на Жозе Жуниор. БЛИЦ първи ви съобщи, че бразилският нападател преминава в "Левски". От раздялата с Жуниньо печелят не само "белите", а и японецът Тайсуке Акиоши. 22-годишният атакуващ халф води подготовка със Славия в Турция и вече е одобрен от треньора Мартин Кушев. Най-старият столичен клуб обаче нямаше свободни квоти за футболисти извън ЕС. След раздялата с Жуниньо обаче се отваря такава и тя ще бъде заета именно от Акиоши.

Той ще подпише договора си до дни и ще се превърне в първият японец, който ще играе в "А" група. Досега в българското първенство негов сънародник няма записан мач. Единствено през 2005 година юношата на Фейенорд Такаши Мори беше на проби в Литекс, но така и не получи одобрението от тогавашния треньор на "оранжевите" Люпко Петрович и не остана в България.

От лагера на Славия споделиха пред БЛИЦ, че се обръщат към Акиоши с краткото Аки.

Японецът пристигна на проби при "белите" ден след като започна лагерът им в Турция. И игра във всичките четири контроли до момента. Показа впечатляваща техника на висока скорост, голяма борбеност, добър усет към играта с едно докосване.

"Аки има силен ляв крак, точен пас на средно разстояние, движи се много в средата на терена и по целия фронт на атаката. Често, когато загуби топката, си я връща веднага обратно. Внася голяма динамика в играта, има добър поглед върху нея. Със сигурност ще бъде една от приятните изненади в "А" група през пролетта", коментираха от щаба на "белите".