Треньорът на "Левски" Ясен Петров заяви на прескоференцията си преди мача с Черноморец (Бургас), че ще е доволен на победа дори и с грозна игра. "Сините" приемат утре от 19:00 часа "акулите" в двубой от 24-ия кръг на "А" група.

Петров сподели, че отговорността за него е много по-голяма в сравнение с първия му престой на "Герена" заради незавидното положение, в което се намират "сините". В момента тимът е на 5-ото място и от мача с Черноморец до голяма степен зависи дали "Левски" ще участва в евротурнирите.

Пловдивския Джанини каза още на брифинга, че именно той реди състава.

"Този стол е много горещ. Имам чувството, че вчера бях тук. Ситуацията сега е много тежка, но няма да се оплакваме. Ще се опитаме да излезем от тежкото положение, в което се намираме", започна Ясен Петров.

"Всеки отбор е сериозен, когато "Левски" не е на необходимото ниво. Когато е на ниво, "Левски" може да победи всеки. Сега играят "Левски" срещу Черноморец - това не е битка между треньорите. Подхождаме с респект към тях. Опитахме се да ги разузнаем добре. Не държим да победим с прекрасна игра, но е важно да спечелим. Не обичам да коментирам противниковите отбори. Ще търсим слабите им страни, за да победим", заяви спецът.

"Това не е моят отбор, а е нашият. Затова винаги говоря в множествено число. Заех се с една много трудна мисия. Не смятам, че видяното срещу Локомотив (София) трябва да се коментира. Повечето неща бяха негативни. Най-голямата промяна ще дойде, когато футболистите усетят вкуса на победата. Необходим е и късмет, за да се случи това", продължи Петров, добавяйки, че Нуно Пинто вече тренира с топка и утре ще решаваме дали да го използва срещу "акулите".

"Трудно се променя облика на отбора. Ще се съобразим с много неща - не знаем дали утре ще вали. Имам варианти, но до последно ще решаваме кои ще стартират. Работим ежедневно по въпроса с младите. Те тренират с нас и всеки трябва да е готов, за да играе. Не знаех, че Антонио Вутов е на 15 години и прави рекорд. Те работят като всички останали и нямам забележки", продължи наставникът на "сините".

"Аз взимам крайните решения. Разбира се обаче, че се съветвам с помощниците ми. Винаги съм работил в екип. Отговорността пред новия ни капитан е огромна. Това е тест за Пламен Илиев, който той трябва да издържи. Другите също са длъжни да му помогнат. Мъжете се познават по това как се изправят. Всички лесно вървим на два крака, но като паднем е трудно, а на всеки се е случвало. Хубаво е, ако някой ти подаде ръка, но ако не, трябва сам да се изправиш. Ние трябва да се хванем ръка за ръка и да се вдигнем", сподели още Ясен Петров.