Треньорът на Левски Ясен Петров изрази оптимизъм на заминаване за Швеция. Утре от 20:30 часа "сините" гостуват на Калмар в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

"Това е първият от поредицата важни мачове, които ни предстоят. Мислим, че Левски е готов за тези срещи. Направихме всичко възможно, за да разучим Калмар. Това е един стабилен отбор, който се опитва донякъде да играе футбол. В единоборствата влизат много мъжки. Искаме да се завърнем с добър резултат, а по възможност това да бъде победа", заяви Ясен Петров.

"Искам Левски да изглежда по еднакъв начин, както на собствен терен, така и на чужд. Всички, които са в групата, са здрави. За мен е богатство да имам нужните хора, които да влязат на смяна и да могат да променят хода на събитията", каза още треньорът на Левски на аерогара "София".

"Подготвени сме за всякакви варианти, защото имаме достатъчно информация за противника и сме наясно как играят. При тях са изминали вече 16 кръга. Гледах последната им среща. Теренът беше тежък, но мисля, че издържа на лошото време. Дано и времето да бъде с нас в Швеция. Нищо не ме притеснява, ние отиваме с ясното намерение да се завърнем с добър резултат. Искаме максимума от тази среща", завърши Ясен Петров. /БЛИЦ