Наставникът на Левски Ясен Петров е оптимист за класирането на тима в групите на Лига Европа. Снощи "сините" завършиха 0:0 като гост на АИК в Стокхолм и всичко ще се решава на реванша идния четвъртък на "Герена".

"Резултатът е справедлив, с оглед показаното на терена. АИК не са отбор за подценяване. Може би са били в криза, но в последните си два мача от шведския шампионат записаха победи", заяви Петров след срещата.

"Видяхте и обстановката на стадион "Росунда". Нашият отбор прие мъжката битка и отговори на нея. Имахме своите шансове, но не успяхме да вкараме. Доволен съм, че грешките, които допуснахме в предишния двубой, сега не ги повторихме. Бяхме концентрирани в защита и си тръгваме с добър турнирен резултат", продължи спецът.

"Левски в София никога не играе за 0:0. Ние и в предния двубой постигнахме добър резултат като гост, но търсихме гол на реванша още от първата минута. Сега ще търсим начин да отстраним АИК, естествено с помощта на нашата публика. Видяхте атмосферата на "Росунда". Надявам се, че и нашата публика така ще ни подкрепи на реванша и да ни помогне да продължим", добави Петров.

Той не коментира избора си на вратар, където Георги Петков остана на пейката, а Божидар Митрев бе титуляр: "Да, заложих на Митрев. Доволен съм, но не давам персонални оценки. Доволен съм от старанието на всички, от тяхната работоспособност."

"Ще направим всичко възможно да вдигнем Христо Йовов за реванша. Знаете, че той е един от лидерите. Ще ни липсва много, ако не вземе участие", каза още Петров.

"0:0 е добър турнирен резултат като гост. Надявам се в София да вкараме достатъчно на брой голове и да продължим", завърши треньорът на Левски. /БЛИЦ