Страхотен екшън се разигра в Швеция след равенството 0:0 между АИК и Левски. Разгневени ултраси на домакините първо си спретнаха зверски бой с полицията, след което се добраха до автобуса, който "сините" бяха наели, и го атакуваха с павета, камъни и бутилки.

Собственикът на Левски Тодор Батков пострада, след като бе ударен с бутилка. Масажист, както и пресаташето на клуба Александър Касабов, също бяха нацелени. Най-сериозно пострада предното стъкло на автобуса на "сините", което бе счупено, след като бе улучено с няколко павета.

В настаналата суматоха разгневеният Батков се опита да открие делегата на мача. Малко след това босът намери длъжностното лице и му се развика, недоумявайки от случващото се. И двамата заснеха с мобилните си телефони предметите, които летяха по българите. АИК със сигурност ще отнесе наказание от УЕФА.

"Полицаите ни задържаха на стадиона, тъй като имало бой между фенове и униформени. След това излязохме и започнаха да летят павета, бутилки и всевъзможни предмети. Удариха ме в гърба, сега няма да се събличам, за да ви показвам. Но виждате, че целият съм мокър. Двама футболисти също са ударени", разказа Тодор Батков.

"И всичко това се случва в цивилизована страна като Швеция. Утре ще говоря с Платини, ще пусна протест. Били сме в десетки страни, такова чудо не е било никога и никъде", добави босът на Левски. /БЛИЦ