Ясен Петров бе официално представен като селекционер на националния отбор на България. Той обяви и своя екип, който включва Георги Шейтанов, Коце Видолов и Алекс Георгиев. За тях БЛИЦ разкри първи още преди два дни. 

Петров бе представен от вицепрезидента на БФС Емил Костадинов, който му пожела успех. 

"Бях далеч от България, след като работих дълго време в Китай. Но никога не съм бил далеч от българския футбол. В Китай от едната страна вървяха мачовете от местното първенство, а на другия телевизор - тези от нашето. За последната година и половина наблюдавах редица мачове у нас. 

Имах варианти да замина отново за Китай, но когато се чухме с Емил Костадинов, веднага приех. Тук става въпрос за чест. Искам да върнем искрицата в отбора. Този отбор вълнува всички привърженици. Това е колективен спорт и в тази тежка ситуация ще се опитаме да върнем усмивките на хората. Ако не вярвам в това, нямаше да съм тук", започна Ясен Петров.

"Екипът ми е познат на всички и е следният: Георги Шейтанов, Коце Видолов, Алекс Георгиев - младо момче, с което работих в Китай. Работил е и тук при юношите", обяви Петров.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Успях да говоря с треньора на младежите и ще продължим да говорим. Трябва да работим в екип. Първо хората около футболистите трябва да сме колектив и това да го пренесем към тях. Ако имаме и малко късмет, ще направим нещо, вярвам в това. 

Много ми се иска да не подценяваме играчите, а те да не се надценяват. Това са ни играчите и с тях трябва да постигаме успехи. 

Казвам ясно - няма да играем като Барселона. Ние ще търсим резултати. Целта е да сме тактически подготвени и да вземем максимума. Ако имаме малко късмет да върнем усмивките, ще е много добре. Имаме два двубоя вкъщи през три дни през март при старта на световните квалификации и трябва да постигнем резултат", продължи новият национален селекционер.

"Ще гледам футболисти, които са във форма, както и млади играчи. Дайте ми малко време, днес ми е първи ден. Целият екип ще се разпръснем по различни места, за да говорим и да наблюдаваме играчите. Ще говорим с техните треньори. Моля ви само за малко спокойствие и повече време за работа. 

За мен е най-важно състезателите да са във форма. Може да се чуя с някой мениджър, ако не можем да наблюдаваме неговия играч на живо, за да ме информира. Но това е. Никой още не се е обадил", каза още Петров.

"Трябва да съберем по-голяма група, защото трябва да има ротация. Надявам се, че някои играчи ще покажат лидерски качества на терена и извън него. Аз съм наясно от кой какво да очаквам в този аспект.

Не може да живеем само в някакъв негативизъм. Може да съм малко луд, но вярвам, че можем да успеем. Ако работим като екип, всичко е възможно. Имам си някакви любимци в българския футбол, хора, които могат да играят. но не искам да казвам имена. Всеки, който играе добре ще ми бъде любимец.

"Всеки млад играч, който играе добре, ще му се даде шанс. Аз съм дал шанс на много млади момчета, които в момента играят в А група. Обичам да работя с млади футболисти. Нека да започнат мачовете и тогава ще говорим конкретно. 

Ще работим върху това да има компактност и баланс. Ние сме лъвове и ако всички се борят като лъвове, нещата може да отидат на добре. Аз съм зареден с оптимизъм, нов  крайна сметка каквото стане. Който го е страх от мечки, да не ходи в гора. Аз ще поема цялата отговорност, каквото и да се случи!", продължи Ясен Петров.

"Още сега след края на пресконференцията ще звънна на Георги Дерменджиев. Ние сме от един град, познаваме се отдавна. 

Винаги съм вярвал, че ще дойде този момент и ще застана тук пред вас. За мен това е кауза и мечта. А аз сбъдвам мечтите си. Дай Боже всички да сме позитивни и усмихнати", завърши новият селекционер на представителния тим на България.