Селекционерът на националния ни отбор Ясен Петров похвали футболистите си за представянето им при гостуването на Северна Ирландия. Световната квалификация завърши 0:0, като Джанини изтъкна отличното представяне в защита на Валентин Антов и двамата дебютанти - близнаците Андреа и Петко Христови. 

Петров направи интересен коментар относно шансовете ни за класиране на Мондиала в Катар през 2022 г. Попитан дали следващите пет мача ще са като приятелски, селекционерът отговори оптимистично: "Защо да са приятелски? Остават още пет мача, всичко може да стане."

"И двата отбора се сбиха, и двата отбора искаха победата. Знаехме как ще играят. Бяха по-свежи от нас. Отново имахме принудителни смени. Доволен съм от всички, които дебютираха. Както можехме да спечелим, така можеше и да загубим. Защото и Северна Ирландия имаха много положения. Тримата в защита се справиха блестящо, и то срещу много силен противник", похвали Ясен Петров тримата в защита - Антов и братята Христови.

Winbet - победата е емоция! (18+)
 
"Има още какво да се желае. За толкова дни това е продукцията", каза селекционерът на България. 

"Не беше риск да заложим на четирима дебютанти. Не искахме да ги излагаме на риск срещу Италия и Швейцария и смятахме, че този мач е подходящ да дебютират. Изразходихме доста енергия да се противопоставим на Северна Ирландия. Общо взето футболът отсъстваше в определен момент, но това е част от играта. Търсим лидерите си. Ако беше отбелязал Илиев, щяхме да си тръгнем с трите точки. Отговорихме на битката във всички аспекти, въпреки умората", завърши Ясен Петров.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022