Новият директор на детско-юношеската школа на "Левски" Ясен Петров сподели, че за него е чест да оглави поста. Пловдивския Джанини, който тази пролет беше старши треньор на "сините" и класира отбора в Лига Европа, се похвали, че е имал оферта от чужбина. Петров обаче я отхвърлил заради предложението, което Иво Тонев му отправил.

"Искам да започна с една молба. Всички ми знаете телефона, ако може да не бъда търсен за интервюта, за да навлезе по-бързо в работата. Нашата цел е тази школа да дава продукт за първия отбор. Целта е да създадем наши родни кадри, които да играят в първия отбор и да са усетили какво означава да носят синята фланелка“, сподели новият шеф в ДЮШ на "Левски".

"Знам за много проблеми в детско-юношеския футбол. Затова искам да навляза колкото се може по-бързо, за да мога да ги реша. Моето желание е да влизат готови кадри от школата в първия отбор. Но в "Левски" изискванията винаги са били високи, затова и моите изисквания също ще бъдат изключителни високи. Конкуренцията в "Левски" е много висока. Познавам хората, които досега са работили в школата. Нормално е, днес пристигам, да разговарям първо с човека, който досега е вършил тази работа. Оперативно трябва време, за да се действа. Нужно ми е такова, за да опозная добре обстановката и да се взимат правилните решения", коментира Ясен Петров.

"Имаше вариант да замина в чужбина, но да бъдеш директор на ДЮШ в "Левски" е изключително голям престиж. Отново ще се занимавам с нещо, което обичам. Приех, защото страшно много искам да свърша работата и тази школа да започне да дава продукт", каза още младият спец.