Треньорът на Левски Ясен Петров не пожелал в тима да бъде привлечен национала на Гана Франсис Кофи. Младокът е бил предложен на “сините” преди няколко дни, но след като изгледал записи с играта му, наставникът заявил, че не му е нужен. Кофи е роден на 20 септември 1989 година и в момента играе за местния Асате Котоко. Кофи е преминал през всички национални юношески гарнитури и дебютира в мъжкия отбор на Гана през 2009 година срещу Аржентина. От тогава е изиграл 10 мача за финалиста на световното първенство в ЮАР, като дори е бил част от разширения списък на селекционера Милован Райевац, пише в днешния си брой вестник “Тема спорт”. Кофи е световен шампион за юноши до 19 години с Гана.

Спортно-техническият щаб на Левски заявил, че трансфер е възможен само ако бъде продаден Жоазиньо и то за сериозна сума. Опитите на “сините” да пласират бразилеца за 800 хиляди евро обаче удрят на камък и на този етап нито един отбор не е готов да извади толкова пари за халфа. Треньорът Ясен Петров споделил, че въпросният ганаец Кофи притежава добра техника и скорост, но играел само с левия крак и допълнил, че на този пост Жоазиньо ще му свърши работа.

“Сините” все още чакат дефанзивен халф, като сред спряганите имена са капитанът на Адо ден Хааг Дани Баус и белгиец./БЛИЦ